USA Rødvin (7)
SYRAH, GRAND ...
169.00 Kr
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Syrah Grand Estates er sammensat af Syrah (ca. 90-95%), samt evt. Viognier, Merlot eller Malbec, som hovedsageligt hentes i AVA Wahluke Slope, som er kendt for at producere vine med stor aroma og kompleksitet. Området hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre. Vinificeringen foregår ved, at druerne afstilkes og mases, dog forbliver 10% af høsten med hele bær. Herefter gærer og macererer Syrah druerne tilsat Viognier med drueskindet i 6-10 dage med daglige overpumpninger. Blandingen af de andre druesorter (Merlot og Malbec) som gæres separat, foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på en kombination af rustfrie ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet i 16 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. Syrah Grand Estates har en flot, mørk, rubinrød farve. Duften er meget elegant og sprød for en Syrah at være, med afdæmpede nuancer af tørrede krydderier og komplekse toner af små bær og violer. Smagen afslører en god kødfuldhed med mere koncentrerede nuancer af modne, mørke bær og cedertræ, med toner af sorte peber og en god, afrundet tannin.
-
Prøv den til svinemørbrad, kalv eller and, gerne i en tranebærsauce med svampe og krydderurter.
-24% Tilbud
6 FLASKER TWI...
594.00 Kr
774.00 Kr
Denne vin er primært lavet på Zinfandel (ca. 83%, 47 år gamle vinstokke) samt Petite Sirah (7%), Teroldego (4%), Syrah, Barbera og Tannat. Druerne kommer fra forskellige parceller i Lodi. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke (24-25ºC) for at bevare så megen friskhed, aroma og umiddelbarhed i vinen som muligt. Herefter følges den malolaktiske gæring. Den sammenstukne vin er derefter modnet på en kombination af franske og amerikanske træfade for at opnå større harmoni, fedme og kompleksitet.
"Vinhuset modtog i 2014 den eftertragtede "Award of Excellence in Sustainable Winegrowing" af Botanic Research Institute of Texas (BRIT)." Vinen har en flot, blank rubinrød farve, som er klassisk for Zinfandel. Duften er frugtrig med sprøde nuancer af modne, røde bær, krydderurter og en smule vanilje fra lagringen på træfade. Smagen er udviklet og fyldig med en god balance mellem fylde, alkoholstyrke og de lækre, delikate toner. Den slutter med flot struktur men også med charmerende, frugtrige toner. En meget vellavet californisk vin.
-
Perfekt til gris, and, fjerkræ eller vildt, gerne med en kraftig sauce. Prøv den også til hvid- eller rødskimmel oste.
Vinkategori: Rødvin
Land/område: USA / Californien
Årgang: 2017
Druesort: 2% Barbera, 7% Petite Sirah, 2% Syrah, 2% Tannat, 4% Teroldego, 83% Zinfandel
Indhold: 75 cl. x 6
Alkohol: 15,0%
ZINFANDEL OLD...
99.00 Kr
Zinfandel ”Lodi” Old Vines laves på druer, som kommer fra flere parceller i det klassiske Zinfandel-område Lodi, der ligger i den indre del af Californien (Indland Valleys), øst for San Francisco. De fleste parceller ligger mere præcist i AVA-distriktet Mokelumne River, som er kendt for nogle af de ældste vinstokke og nogle af de bedste vine i Californien. Cline Cellars henter bl.a. sine drue på vinmarker, som er blevet dyrket i generationer efter generationer i samme familie, fx Fowler Ranch (beplantet i 1942), Hubert og Harney Vineyard (beplantet i 1962) og Alpine Vineyard (beplantet i 1968). Betegnelsen ”Old Vines” er derfor ikke en overdrivelse!
En vin lavet på Zinfandel er altid en udfordring for kældermesteren – ikke mindst når druerne kommer fra ældre vinstokke og har en smags- og tanninkoncentration, som nemt kan tage overhånd. Druerne bliver derfor straks afstilket og let mast ved ankomsten til kælderen for at mindske tanninekstraktionen. Gæringen foregår på lukkede ståltanke med druernes egen kærkultur, og vinen modnes derefter i 8 måneder på franske egefade (35% nye, medium toasted), hvilket tilfører vinen en delikat karakter af vanilje og nødder. I det hele taget prøver man under vinificeringen at fremhæve friskheden, finessen og frugtkarakteren i vinen, som modvægt til vinens frugtsødme og intensitet.
I Clines Zinfandel finder man karakterer af modne bær (kirsebær, blommer og brombær) i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med lækre, krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanilje og bløde tanniner. En god struktur og sprødhed giver den samtidig god nerve og harmoni. Det er en vin, som er meget behagelig i sin ungdom, men som får mere charme og kompleksitet med en smule alder.
-
Serveres til lam, svinekød – gerne røget, grillet fjerkræ, pastaretter eller grønsagsretter. Serveringstemperatur: 16-18° C.
Vinkategori: Rødvin
Land/Område: USA
Årgang: 2020
Druesort: 100% Zinfandel
Indhold: 75 cl.
Alkohol: 14%
-21% Tilbud
PINOT NOIR PE...
199.00 Kr
249.00 Kr
Pinot Noir-druerne til Leo Steens Pinot Noir Petaluma Gap kommer fra vinmarken Gap View ved Adobe Road, sydøst for selve byen Petaluma. Marken ligger perfekt på en mild skråning mod syd, med den rette balance mellem solvarme om dagen og vindafkøling om aftenen og natten, hvilket sikrer druerne en lang, stabil modning og dermed komplekse aromaer og en god friskhed. Marken har en undergrund af sø-aflejringer med sand, småsten og ler, og er berømt for at give dybe og strukturerede Pinot Noir-vine.
Vinstokkene er dyrket efter ”Sonoma County Sustainable Winegrowing”- forskrifter. Gæringen foregår på små ståltanke med druernes vilde gær, og efter en malolaktiske gæring modnes vinen i 16 måneder på brugte Bourgognefade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning, uden klaring og filtrering, som det altid er tilfældet hos Leo Steen.
Underskøn, elegant smag, hvor nuancer af hindbær, kirsebær, granatæble og vanilje træder flot i karakter. Lavet med stor dygtighed, hvilket er tydeligt at smage. Server den til grillet eller ovnstegt lam eller kalv, men også til risottoer eller pastaretter. Prøv den også til grillet laks eller tunfisk. Bør nydes i store glas og gerne ved 16° C.
-
Vinkategori: Rødvin
Land/Område: USA, Californien
Årgang: 2020
Druesort: 100% Pinot Noir
Indhold: 75 cl.
Alkohol: 14,5%
-34% Tilbud
NOT JUST ANOT...
79.00 Kr
119.00 Kr
”Not Just Another Zinfandel” er sammensat af 76% Zinfandel og 24% andre druesorter, som henter flere steder i Californien, med diverse jordbundsforhold og generelt gode modningsbetingelser. De forskellige oprindelser og druesorter giver mulighed for at give den færdige blanding god harmoni.
Gæringen foregår på ståltanke. En del af vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring og modner i nogle måneder på tank med amerikanske egechips. Resten af vinen modnes på ståltanke og efter sammenstikningen af vinene, bliver Zinfandel’en sendt på bulk til Danmark, hvor den aftappes.
Vinen har en californisk Zinfandels klassiske blanke, rubinrøde farve. Duften byder på masser af frugtsødme, med nuancer af modne, røde bær og en let krydret karakter. Smagen er saftig og umiddelbar, med en Zinfandels sædvanlige charme og en smule eksotisk præg. Den slutter harmonisk og med en god tannin, som giver en flot struktur.
En vin som kan nydes til en buffet eller til fx fjerkræ, gris og lam samt til pizza eller pastaretter.
Vinkategori: Rødvin
Land/Område: USA
Årgang: 2021
Druesort: Zinfandel
Indhold: 75 cl.
Alkohol: 14,5%
-21% Tilbud
PINOT NOIR ME...
199.00 Kr
249.00 Kr
Pinot Noir-druerne til Leo Steens ”Mendo Pinot Noir” kommer fra parceller på terrasser i Mendocino’s Coastal, hvor kølige vinde fra Stillehavet betyder store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket giver en langsom modning af druerne og derfor vine med stor aroma og sprødhed. Desuden passer undergrunden af stenaflejringer perfekt til druesorten Pinot Noir. Vinstokkene er dyrket efter ”Sustainable Winegrowing” forskrifter.
Druerne er håndplukket og afstilket straks efter ankomsten til kælderen. Gæringen foregår på små ståltanke med druernes vilde gær, og efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 16 måneder på brugte Bourgognefade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning, uden klaring og filtrering, som det altid er tilfældet hos Leo Steen.
Oprindelsen i det kølige Mendocino’s Coastal Vineyards fornægter sig ikke. En ”cool climate-stil” som man kun kan ønske sig i en Pinot Noir: Sprød, elegant og alligevel med stor kompleksitet. Duften afslører kølige nuancer af hindbær, kirsebær, granatæbler og milde krydderier. Smagen fortsætter i samme boldgade, med Pinot Noirs klassiske tørhed, godt pakket ind i lækre toner af violer, røde frugter, lakrids og hvidt peber. En meget charmerende og appetitvækkende vin – en stil Leo Hansen fra Leo Steen Wines mestrer.
Server den til grillet eller ovnstegt and, lam eller kalv, men også til risottoer eller pastaretter. Prøv den også til grillet laks eller tunfisk. Bør nydes i store glas og gerne ved 16° C.
-
Vinkategori: Rødvin
Land/Område: USA, Californien
Årgang: 2020
Druesort: 100% Pinot Noir
Indhold: 75 cl.
Alkohol: 13,9%
MERLOT, GRAND...
179.00 Kr
Cabernet Sauvignon Grand Estates er primært lavet af Cabernet Sauvignon, men også en smule Merlot, Syrah og Cabernet Franc (efter årgang), som hovedsageligt hentes i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (som bringer aroma og kompleksitet). Begge områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område, så man anvender drypirrigation. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.
Gæringen på ståltanke foregår med 25% hele bær. Derefter macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af vinene fra de forskellige druer foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet (14-17 mdr.) på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf ca. 1/3 er nye.
Cabernet Sauvignon Grand Estates har en dyb, mørk, rubinrød farve. I sin ungdom er den stadig en smule lukket i duften, men den udvikler sig fint, hvis man enten ilter vinen på karaffel eller ilter den godt i glasset. Den udvikler da stor kompleksitet i sine aromaer af mørke bær (solbær, blåbær og blommer). I smagen finder man både mørke nuancer af chokolade og mokka, men også mere kølige, sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk og meget velegnet til gastronomien. Server den til lam, okse og vildt – både stegt og i sammenkogte retter.