VINTAGE QUINTA DO BOM RETIRO Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 999.00 Kr
Ramos Pintos Vintage Port er normalt lavet på druer fra Ervamoira (Douro Superior) og fra Bom Retiro (Cima-Corgo), men i årgang 2018 (ligesom i 2014) besluttede man at lave en såkaldt Single Quinta Vintage, udelukkende lavet på druer fra Quinta do Bom Retiro. Sammensætningen for 2018 er følgende: Touriga Nacional (53%), Touriga Franca (29%) og Sousão (10%) samt diverse druer (8%) fra ejendommens ældste vinstokke. I 2018 oplevede man en kold og tør vinter, mens foråret bød på hyppige og ret voldsomme regnbyger, med meget kølige temperaturer. Dette forsinkede hele processen og krævede stor opmærksomhed fra teamet i vinmarkerne. Heldigvis var august og september, som normalt er de vigtigste måneder for modningen af druerne, ekstremt tørre og varme, og man havde derfor store forventninger til druernes kvalitet. Høsten på Bom Retiro startede den 21. september og sluttede den 10. oktober, 2 uger senere end normalt. De ældste parceller med Touriga Franca var dem, som blev høstet sidst, og gav vine med en usædvanlig farvekoncentration og struktur. Druerne er macererede på traditionel vis i granit “lagares” og “fodtrådt” for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæringen lagret 18 måneder på fad. 2018 Vintage Bom Retiro har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften finder man friske aromaer af vilde roser, hibiscus, mynte, fuglekirsebær, hindbær og ribs. Smagen virker en smule mørkere med nuancer af violer, blåbær, brombær, blommer, mokka og et strejf af bitter chokolade. Med iltning i glasset kommer der mere koncentration og krydderi. Vinen slutter med god velour og friskhed. En god portion tannin vil uden tvivl sikre en lang udvikling.
VINTAGE PORT Ramos-Pinto
VINTAGE PORT ... 1,900.00 Kr
Når vinene fra et års høst viser, at der er tale om en ekstraordinær kvalitet, deklarerer Ramos-Pinto, at der er tale om en Vintage årgang. Årgangs-portvine, som har karakteren af det enkelte år, bliver kun opbevaret på fad i 2-3 år, før vinen tappes på flaske. Lang modning i flasken bevarer den livsfulde frugt i årgangen kombineret med en ekceptionel koncentration. Ramos-Pintos vintage port er lavet på druer udelukkende fra egne marker – nemlig 40% fra Ervamoira (Duoro Superior) og 60% fra Bom Retiro (Cima-Corgo). Druesammensætningen er flg.: 40% Touriga Nacional fra Ervamoira, 30% Roriz (Bom Retiro) og endelig 30% Barroca (Bom Retiro). Druerne er macererede på traditionel vis i granit “lagares” og “fodtrådt” for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæring lagret to år på fad og er aftappet i 1997.1995 årgangen var en årgang, hvor kvantitet og kvalitet gik op i en højere enhed. Vintage 1995 er blød og silkeagtig med aromaer af solbær og ribs. Endvidere har den en god tannin, som giver en god struktur, og som vil sikre en meget lang levetid. I smagen finder man moden frugt, lidt chokolade og cacao. 1995 er en klassisk vintage port med dybde og karakter.Husk, at en god Vintage Port ikke bør serveres for varm. En temperatur på 12-14° vil være perfekt. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden serveringen, sådan at bundfaldet bliver i flasken.
VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 749.00 Kr
  Årgang: 2004
VINTAGE PORT Ramos-Pinto
VINTAGE PORT ... 799.00 Kr
Nuanceret og klassisk Vintage Port fra 1991 – altså hele 31 år gammel. Trods dens fremtrædende alder fremstår vinen stadig ’ruby-isk’ med intensitet, kraft og styrke. Klare, stilsikre noter af bær, saltlakrids og bitter chokolade, der afsluttes på flotteste vis. Et fint match til modne oste, chokolade, konfekt eller et stykke vellavet oksekød.
VINTAGE PORT Ramos-Pinto
VINTAGE PORT ... 799.00 Kr
Ramos-Pintos vintage port er lavet på druer udelukkende fra egne marker – nemlig 40% fra Ervamoira (Douro Superior) og 60% fra Bom Retiro (Cima-Corgo). Der er mange fordele ved at være selvforsynende med druer og en af dem er, at man selv kan bestemme hvornår det optimale høsttidspunkt er. 2007 blev betragtet som et tørt år, i forhold til gennemsnittet af de sidste 30 år, men regnen kom på det rette tidspunkt, nemlig i maj og juni, hvor druerne bliver dannet. Starten af sommeren var en smule kølig i Douro Superior og det gav en perfekt, lang modning af druerne på Ervamoira, og dermed en perfekt balance mellem syre (friskhed) og frugtsødmen og en flot aroma. To meget klassiske træk i 2007-årgangen. Druerne er macererede på traditionel vis i granit “lagares” og “fodtrådt” for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæring lagret 18 måneder på fad.Vintage 2007 Ramos-Pinto hører til blandt de aromatiske og meget harmoniske årgange. Selvom vinen virker flot udviklet og harmonisk i sin ungdom, har den også god struktur og tannin nok til en 20-30 års modning. I smagen finder man allerede klassiske toner af mørk chokolade, modne kirsebær, solbær og mandel.Husk, at en god Vintage Port ikke bør serveres for varm. En temperatur på 12-14° vil være perfekt. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden serveringen, sådan at bundfaldet bliver i flasken.
10 YEARS TAWNY ERVAMOIRA, GIFTBOX Ramos-Pinto
10 YEARS TAWN... 849.00 Kr
Vingården Quinta de Ervamoira ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør 150 ha. af de i alt 200 ha., som ejendommen består af. Resten af arealet består af frugttræer og buske. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Ervamoira var i øvrigt den første Quinta i Douro området, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark tilpasset jordbunden og klimaet. Da Ramos Pintos 10 år gamle portvin udelukkende kommer derfra, er det en såkaldt Single Quinta Port, noget som er sjældent for en 10 års Tawny Port. Ramos Pintos 10 Years Tawny Port har en smuk lys, orange farve med grønligt skær. I duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet. Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk med toner af tørre frugter, figner, mandler og svesker. Den vil egne sig fint som aperitif (en smule afkølet) eller sammen med desserter med røde eller tørrede frugter. Adskillige udmærkelser har bekræftet denne 10 år Tawny Ports kvalitet.
VINTAGE PORT Ramos-Pinto
VINTAGE PORT ... 799.00 Kr
Ramos-Pintos vintage port er lavet på druer udelukkende fra egne marker – nemlig 40% fra Ervamoira (Duoro Superior) og 60% fra Bom Retiro (Cima-Corgo). Druesammensætningen er flg.: 40% Touriga Nacional fra Ervamoira, 30% Roriz (Bom Retiro) og endelig 30% Barroca (Bom Retiro). Druerne er macererede på traditionel vis i granit “lagares” og “fodtrådt” for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæring lagret 18 måneder på fad. Der er mange fordele ved at være selvforsynende med druer og en af dem er, at man selv kan bestemme hvornår det optimale høsttidspunkt er. Det var ikke mindst aktuelt i 2000, hvor en varm septembermåned rettede op på en ellers ret kold sommer. Her kunne Ramos-Pinto vente med at høste så sent som muligt og på denne måde opnå højt sukker indhold og god struktur uden for meget syreindhold i druerne. Vintage 2000 Ramos-Pinto hører til blandt de delikate, frugtrige og bløde årgange, men tag ikke fejl. Selvom vinen virker flot udviklet og harmonisk i sin ungdom, har den også god struktur og tannin nok til en 20-30 års modning. I smagen finder man allerede klassiske modne toner af mørke kirsebær, solbær og mandel. Husk, at en god Vintage Port ikke bør serveres for varm. En temperatur på 12-14° vil være perfekt. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden serveringen, sådan at bundfaldet bliver i flasken.
VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 575.00 Kr
Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark – en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet.2009 var en tør årgang i forhold til gennemsnittet af de sidste 30 år, og især i juli og august var der næsten ingen nedbør. Modningen af druerne foregik perfekt indtil anden uge i august, hvor temperaturen var tæt på 45 °C., og hvor vinstokkene igen ‘stjal’ væske fra druerne. Det gav en lille høst, men til gengæld utrolig koncentrerede og sunde druer. 2009-vine er derfor meget aromatiske, smagsfulde og intense! Druerne til Vintage 2009 Quinta da Ervamoira blev mast med fodkraft i klassiske Lagares-granitkar og blev derefter gæret i fire-fem dage på store klassiske høje, åbne træfade. Efter tilsætning af brandy og en ca. 2 års modning på fade er vinen aftappet på flaske til videre modning. Resultatet var enestående med koncentrerede vine, både i farve, aroma og smag. Vintage 2009 Quinta da Ervamoira har en flot, dyb, koncentreret farve med violette nuancer. I duften er det meget modne toner af solbær, brombær og blommer, som kommer frem. I smagen har 2009 en god friskhed og harmoni først, men den vokser hurtigt i velour og struktur, med nuancer af modne, mørke bær, krydderier, mørk chokolade og hvidpeber. Den lover meget for fremtiden, men den er allerede meget harmonisk og charmerende i sin ungdom. På trods af de ektremt modne druer, har man alligevel kunnet lave en Vintage Port med god tannin, struktur, friskhed og charme. Årgang: 2009
LATE BOTTLED VINTAGE PORT Ramos-Pinto
LATE BOTTLED ... 210.00 Kr
Efter en meget tør og kold vinter fortsatte de kølige temperaturer ind i foråret, men til gengæld nu ledsaget af intens nedbør, som besværliggjorde arbejdet i vinmarkerne. Begge forhold bidrog til en forsinket høst, men heldigvis blev august og september begge varme og tørre, hvilket medførte en perfekt modning af druerne. 2018-vinene er karakteriseret ved deres udprægede friske stil og perfekte balance. Late Bottled Vintage 2018 er lavet af Touriga Nacional (42%), Touriga Francesa (26%), Tinta Barroca (12%), Sousão (12%), Tinta Cão (4%) og Tinta Roriz (4%) fra ældre vinstokke på Quinta do Bom Retiro (55%) og Quinta de Ervamoira (45%). Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia på træfade af ca. 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i marts 2022 og aftappet i september samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret, hvilket er med til at bevare den sarte frugt. LBV 2018 har en intens, mørk, dyb farve og næsten uigennemsigtig i kernen. Duften er meget aromatisk med nuancer af hindbær, kirsebær og mørke blommer i perfekt kombination med sarte toner af eukalyptus og cedertræ. Smagen er meget frugtrig og struktureret, og også her finder man kirsebær, mørke blommer og modne røde bær foruden diskrete nuancer af bergamotolie. Den harmoniske opbygning fuldendes af kødfulde og silkebløde tanniner, som gør denne portvin til et yderst charmerende bekendtskab. Vinen er perfekt til at ledsage ostesouffléer, fåreoste, blåskimmeloste og desserter med chokolade, og nogle vil måske stadigvæk også servere den til retter med lam og vildt, men den kombination finder nok færre og færre tilhængere.
COLLECTOR PORTO RESERVA, GIFTBOX Ruby, Ramos-Pinto
COLLECTOR POR... 559.00 Kr
Collector Porto Reserva er sammensat af både unge vine (to til fire år gamle), som tilfører masser af kraft og umiddelbarhed og ældre vine (syv til ni år), som giver harmoni og fylde, således at gennemsnitsalderen er ca. fem år. Det er helt klart en portvin af Ruby-typen med en dejlig mørk og brillant farve, aromaer af brombær, kirsebær, figner og blommer og en smag, hvor man virkelig fornemmer nuancer af peber og koncentrerede toner af modne mørke frugter. Vinen er ufiltreret inden aftapning for at bevare alle dens dejlige nuancer og dens frugtkarakterer. Collector vil gøre sig bedst til ost eller til desserter med chokolade, men den vil også passe fint med f.eks. røget skinke eller til kraftige kødretter som vildt, okse eller lam. En smule afkølet (14-16 grader) vil den egne sig godt til et lille glas i haven på en varm dag…
LAGRIMA PORT WHITE Ramos-Pinto
LAGRIMA PORT ... 185.00 Kr
Som alle andre Portvinshuse producerer Ramos Pinto også hvid portvin ikke bare éen i øvrigt men faktisk fire af slagsen. Direktør og kældermester hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida mener, at en stor fejl, man generelt begår hos mange producenter, er at se ned på hvide portvine og samle hele opmærksomheden om de røde. Resultatet er ofte halvkedelige hvide portvine på markedet. Men ikke fra Ramos Pinto. Drueoprindelsen er den samme som for de røde nemlig Ramos Pintos fire Quintas. Det er den sødeste af Ramos Pintos hvide portvine med ca. 138 g. restsukker pr. liter. For at give modspil til sødmen anvender man for denne vin især druerne Rabigato og Viozinho samt Codega, som alle giver god struktur og friskhed. Inden selve gæringen har disse druer gennemgået en kold skindmacerering for at tilføre vinen yderligere sprødhed. Det er derfor en meget kompleks hvid portvin med masser af sødme og eksotiske frugtnuancer (modne druer, abrikoser, fersken og appelsin) men også delikate aromaer af kamilleblomst. Eftersmagen er lang og fed. Brug den som aperitif, til foie gras eller til desserter med frugt. Den bør serveres ret afkølet.
VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 1,999.00 Kr
Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark – en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet. I 1994 var modningsforholdene så perfekte og høstkvaliteten så langt over det normale, at man hos Ramos-Pinto besluttede at lave en begrænset produktion af en Single Quinta Vintage Port. Resultatet er ganske enestående, og sjældent kan man opnå en så spændende harmoni mellem koncentration og finesse, som Quinta da Ervamoira Vintage 1994 præsterer! Som alle årgangs-portvine blev Vintage 1994 Quinta da Ervamoira således kun opbevaret på fad i 2 – 3 år, før vinen blev aftappet på flaske. En lang modning i flasken (10-20 år) vil bevare den livsfulde frugt i årgangen kombineret med en exceptionel koncentration. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden servering, sådan at bundfaldet bliver i flasken. Årgang: 1994
LAGRIMA PORT RED Ramos-Pinto
LAGRIMA PORT ... 185.00 Kr
De fleste Lagrima portvine er normalt hvide – og selvfølgelig laver Ramos Pinto også en hvid udgave af slagsen. Som en nyhed besluttede man for nyligt at producere en rød Lagrima. Navnet Lagrima betyder ”tåre” (oprindeligt Jesus’ tårer), fordi man for denne type portvin normalt ”stjæler” tårer af most fra gæringstanken, efter kun kort tids gæring. Lagrima Red laves på druerne Tinta Barroca, Tinta Roriz og Tinto Cão. Den korte gæring og den korte skindkontakt gør, at vinen får en lysere farve end en normal Ruby Port, men samtidigt bevares frugten og sødmen fra druerne. Lagrima Red er med sine ca. 149 g/l. restsukker den sødeste røde portvin hos Ramos Pinto. På trods af sødmen har Lagrima Red masser af friskhed, frugt og charme, med spændende nuancer af ribs, hindbær, kirsebær, men også citrusfrugter, granatæbler og blodappelsin. Eftersmagen er lang og frugtrig, med et godt bid og en pæn struktur. Den må gerne serveres en smule afkølet (6º-10º C). Server den evt. med isterninger og en skive citron. Prøv den også med lidt tonic og appelsinsaft.
VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 799.00 Kr
Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark – en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet.I 1994 var modningsforholdene så perfekte og høstkvaliteten så langt over det normale, at man hos Ramos-Pinto besluttede at lave en begrænset produktion af en Single Quinta Vintage Port. Resultatet er ganske enestående, og sjældent kan man opnå en så spændende harmoni mellem koncentration og finesse, som Quinta da Ervamoira Vintage 1994 præsterer! Som alle årgangs-portvine blev Vintage 1994 Quinta da Ervamoira således kun opbevaret på fad i 2 – 3 år, før vinen blev aftappet på flaske. En lang modning i flasken (10-20 år) vil bevare den livsfulde frugt i årgangen kombineret med en exceptionel koncentration. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden servering, sådan at bundfaldet bliver i flasken. Årgang: 1994
VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA Ramos-Pinto
VINTAGE QUINT... 575.00 Kr
 Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark – en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet.Druerne til Vintage 2005 Quinta da Ervamoira blev mast med fodkraft i klassiske Lagares-granitkar og blev derefter gæret i fire-fem dage på store klassiske høje, åbne træfade. Efter tilsætning af brandy og en ca. 2 års modning på fade er vinen aftappet på flaske til videre modning. Resultatet var enestående med koncentrerede vine, både i farve, aroma og smag.Vintage 2005 Quinta da Ervamoira har en flot, dyb, koncentreret farve med violette nuancer. I duften er det meget modne toner af solbær, brombær og blommer, som kommer frem. I smagen har vinen forbavsende god struktur og bid med toner af cedertræ, chokolade, lyngblomster og en smule harpiks. På trods af de ektremt modne druer, har man alligevel kunnet lave en Vintage Port med god tannin, struktur, friskhed og charme.En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden servering, sådan at bundfaldet bliver i flasken.
LATE BOTTLED VINTAGE PORT, GIFTBOX Ramos-Pinto
LATE BOTTLED ... 699.00 Kr
  Late Bottled Vintage er lavet af Touriga Nacional (42%), Touriga Francesa (26%), Tinta Barroca (12%), Sousão (12%), Tinta Cão (4%) og Tinta Roriz (4%) fra ældre vinstokke på Quinta do Bom Retiro (55%) og Quinta de Ervamoira (45%). Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia på træfade af ca. 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i marts 2022 og aftappet i september samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret, hvilket er med til at bevare den sarte frugt.
32

LEVERING: 1 - 3 DAGE

Dette afhænger af om vi har varen på lager i vores butik eller om den befinder sig på vores central lager.

GRATIS FRAGT

Ved køb af minimum 6 flasker eller samlet beløb over 795 kr. Bland frit mellem hele vores sortiment.

AFHENT I BUTIK

Når du handler hos os har du mulighed for at afhente din ordre i en af vores fysiske butikker i Frederikshavn eller Skagen.